Law Court

University of Hertfordshire
Hatfield

The Law Court Building forms the focal building at the entrance to the University’s de Havilland Campus. Designed to encourage pedagogic innovation the building accommodates a range of teaching space of varying group sizes and is arranged around a contemporary and IT rich Law Court. The formal teaching rooms are predominately glazed making education ‘more visible’ and are supported by informal and social learning spaces, including external learning ‘rooms’, that provide break-out facilities encouraging interaction and cross faculty working. The project emerged from the University’s Masterplan 1999 which identified the site for future expansion. The project also incorporates the remodelling of the ground floor of the Academic Building, completed in 2003, to provide a professional and inspiring work environment for the Law School academics and professional support staff with associated shared meeting and social space. In addition to the provision of teaching facilities a new campus reception was designed as part of the reworking of the main arrival square and main entrance.












RICS Design and Innovation Award
Building Futures Most Sustainable Construction Award

 





close