James Hehir Building

University Campus Suffolk
Ipswich

‘Innovative – flexible - sustainable - student centred - integrated - impact – implementable’; these words formed the brief for the first phase of the University Campus Suffolk, and which were also used the aspirational brief for the second phase. 

The design team were appointed in February 2008, and the building completed in December 2010. The first 4,000m2 phase were delivered, and this forms part of an overall scheme, for which planning approval was granted, of 15,000m2.

The project comprised highly technical laboratory and research space, in combination with informal learning and teaching areas, as well as a full catering kitchen and student nightclub.










Suffolk County Council Greenest Business Award 2008
RIBA East Spirit of Ingenuity Award 2009
Local Authority Building Awards 2009 - Best Educational Building
Local Authority Building Awards 2009 - Commendation - Best Sustainable Building RICS Award - Commendation for Regeneration Category





close